Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет за Алфа 146?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съвет за Алфа 146?

Здравйте фенове на Алфа Ромео.Най-после ми се отдаде възможност да се сдобия с автомобил и тъй като съм фен на италиянските автомобили съм се ориентирал към Алфа 146.Предлагат ми една Алфа 146-1.6i,96г.
    Въпроса ми е какви модификации се предлагат с този мотор,какво трябва да се внимава като се купува такъв автомобил?Доста ме наплашиха с Boxer-двигателите,какво им е толкова страшното?Пълна инжекция ли са тези автомобили и предлагат ли се с оригинална газова уредба.Абе въобще казвайте всичко което мислите че ще е от полза при купуването.
    Извинявам се предварително ако някъде съществува такава тема но порових и не намерих нищо.
    Alfa Romeo 146 1,6 boxer

!

има доста теми по вапроса потърси ги. всеки си защитава неговата кола. аз си взех 1,6 боксер . да пълен инжекцион са. моооооооооооооооооооого върви, особено след 2500 оборота. а е само 1,6. е ако я настъпваш до 6000 оборота на 1-ва скорост все ще се счупи нещо, и не само на тази кола. овен обичайните консумативи не съм се сблъскал с сериозен проблем( да чукна на дарво)на 100000 километра е. внимаваи кво взимаш, да не е няква сдухана.гледаи наи елементарните неща- волана да е грапав, гумичките на педалите да не са изтъркани, вратата шоффрската да не е пропаднала, да няма луфт , упратненията на купето по вратата да не са изтаркани и т.н.. иначе караш я на диагностика и да и замерат компресията на цилиндрите( таман ще видиш има ли много нагар по свещите. еми това е успех! сега да се изкажат и твин спарковете
    НАЙ-БЪРЗИЯТ ПЪТ ДО ВКЪЩИ ->146-BOXER 1.6

Comment

Да видях после че има такива теми но нали съм новак във форума,та затова.Колата още не съм я виждал и затова исках да съм малко подготвен когато я видя да знам каде да гледам.Аз по принцип не съм много юркач така че мисля 1.6i да ми е достатъчно.Колко коня е двигателя 1.6i?
      Ще съм благодарен и на други съвети и мнения.
      Alfa Romeo 146 1,6 boxer

Comment

1.6 boxer е 103 коня! До към 3000 оборота са около 80 коня после се впрягат и останалите да даже е некое магаре отгоре! Наистина върви за 1.6 при 1300 кг тегло! Значи при покупка гледай най вече за това дали са реални километрите че при боксерите това е от значение! Мисля че не са двигатели за над 300 000км така че мери компресия, ходи на диагностика ако е възможно и това е общо взето! Колко пари си приготвил за кола!? И аз съм в процес на търсене!
        Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... hlight=146
          Поразрови се с търсачката има бая теми какво да се гледа при покупка, както и как е 1.6 мотора. Общо взето повечето запалени фенове харесват поне 1.8, но ако не си ръчкач 1.6 ще ти свърши работа. Иначе
          боксера е 103 а ТС-а 120 коня

Comment

На мен това ми беше въпроса-дали 1.6i е само Боксер двигател,защото доста ме наплашиха от него,така че предпочитам да не е Боксер.Но в крайна сметка всеки си говори каквото си иска така че не им вярвам чак толкова много.
            Alfa Romeo 146 1,6 boxer

Comment

както виждаш от подписа аз съм с 1.6и ТС... нормален разход(10/100), добра пъргавина и тн.... доволен съм от него! сигурно истинските фенове взимат само 1.8 и 2.0 но ще имаш да чакаш за такава...

под 1.6 не си взимай обаче!

само тия 8 свещи дето още не съм ги сменил.....260лв!
              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Стига с този разход, че нещо ма заболя главата Моята София-Пазарджик- София - при скорост 100-120 дава под 7 ГАЗ

Това 10/100 извънградско със 130 е доста пресилено, моята ги дава когато се движи със скорост 150-160+ и пак е под 10.

Последно сипване вчера 420 км с 39л ГАЗ при средно ръчкане, но при каране до 3000 оборота е под 9/100 в София.

Инече според мен си вземи T.S. мотор, свещите се сменят на 100к км. (има и за 70 лв комплект), по-нов е, върви повече от боксера и е след 97г.

А на боксера някой части са му по евтини.
                Скъп е ремонта на мотора и трудно се намират хора който да разбират. Абе ако намериш читава няма значение мотора. Но тези 103 к.с. ще ти се видят добре отначалото и после като свикнеш ще искаш ПОВЕЧЕ. Аз се качих от кола 44 к.с. на 103 и си мислех, че е самолет, ама колата си е доста тежка. Това е добре за дълъг път, ама за градско не е чак толкова зле.
                "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от valjo
                  това 10/100 е извънградско нали? и при мен е така, със 100октана бензин при това и каране 110-120 макс
                  аз пък с боксьорката направих 8.4 смесен с включен климатик, по магистралата 120-130 с v-power racing на шел.
                  На по-дълъг път преди това ми дойде 7.5 някъде с климатика и малко градско ( и с 95 v-power ).
                  Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Първоначално публикувано от wasp
                    това 10/100 е извънградско нали? и при мен е така, със 100октана бензин при това и каране 110-120 макс
                    аз пък с боксьорката направих 8.4 смесен с включен климатик, по магистралата 120-130 с v-power racing на шел.
                    На по-дълъг път преди това ми дойде 7.5 някъде с климатика и малко градско ( и с 95 v-power ).
                    тука се питаме за твинспарк, за боксера знаем че има примери на нисък разход
                    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
                    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
                    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Първоначално публикувано от pent
                      както виждаш от подписа аз съм с 1.6и ТС... нормален разход(10/100), добра пъргавина и тн.... доволен съм от него! сигурно истинските фенове взимат само 1.8 и 2.0 но ще имаш да чакаш за такава...

Кво и има на твойта кола?
                      ex: | Fiat Tipo DOHC,Lancia Dedra 2.0 LS,ALFA 155 1.7TS,Lancia Dedra 1.9td SW,ALFA 164 2.0TS,Lancia Delta 1.6i | Fiat Coupe 1.8 16V VFD | Fiat Bravo 2.0 20V HGT |
                      BMW e39 facelift

Comment

Първоначално публикувано от Abarth
                        Първоначално публикувано от pent

Кво и има на твойта кола?
                        Нищо шофера е железо и от него идва разхода
                        Колега боксера хич не е лош мотор и даже е по евтин за потдръжка, малко по не му разбират наще майстори (не че ТС-а им е много познат) и за това го плюят, но ако е каран с хубаво масло и не е юркан докато е студена колата е почти вечен. По балансиран е от ТС-а и така. Който и да избереш няма да сбъркаш

Comment

тука се питаме за твинспарк, за боксера знаем че има примери на нисък разход
                          Откога ти казвам да ти покажа как се прави по-нисък разход на ТС, ама ти не щеш. :P
                          Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Такаа,оказа се че колата която ми предлагат е Алфа 146 1.6i,Boxer,103к.с
                            Утре отивам да я гледам.
                            Кажете какво да гледам на първо място по този двигател.Вече не знам някои казват че Боксера е хубав някои казват че не става за нищо-трудно се ремонтирал.
                            Пишете тези които имат такъв двигател какви са им слабите места на тези мотори и какъв разход и дават по каталог.
                            Alfa Romeo 146 1,6 boxer

Comment

Ами виж компресията. Също - не знам за другите боксери, моята е така и на още 2-3-ма от форума - компресията си е ок, но на празни обороти усещаш как се клати колата много леко, не дразни, но се шашкаш в първия момент Но доколкото знам, това е нормално.

Другите да казват още, аз с моята ядове нямам (относно двигателя).
                              Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01

Comment

Working...
                              X